Worldcupkwalificatie en Holland Cup Alkmaar

Worldcupkwalificatie en Holland Cup Alkmaar

Helaas ben ik er niet in geslaagd me te plaatsen voor de eerste serie Worldcups. Hier baal ik heel erg van. Het ging al ietsje beter dan de weken hiervoor, maar dat was ook wel te verwachten. Het ziek zijn heeft me belemmerd in mijn voorbereiding en nu blijf ik thuis. Nu moet ik zeggen, internationale wedstrijden rijden als je behoorlijk onder je niveau presteert is ook niet fijn. Mijn lijf voelde ook niet zoals het moest en ik heb bloedgeprikt. Daaruit kwam naar voren dat een aantal waarden niet op orde zijn en het advies van mijn sportarts was ook: rustig aan tot je je beter voelt en op geleide van je gevoel trainen. Het is fijn om mensen te hebben die me steunen. Zo word ik begeleid in Nederland door Aart van der Wulp. Jeremy Wotherspoon is natuurlijk bij de Noren. Aart is mijn trainer geweest in de ”Regiotop”: een selectie van gewestelijke schaatsers die iedere maand vanuit de KNSB een trainingskamp verzorgd kregen. Hij vond het leuk om mij te begeleiden en daar ben ik erg blij mee. Aart bedankt!

Daarnaast zijn er altijd mensen die me komen aanmoedigen bij dit soort wedstrijden. Natuurlijk mijn familie en vrienden, maar ook dit speciale gezelschap. Dit zijn de ouderen van de Lenna flat in Wolvega waar ik inmiddels 3,5 jaar woon. Zij leven ook altijd mee en als verassing zijn ze met elkaar naar Thialf gekomen. Dat is echt hartstikke lief. Bedankt lieve mensen!

Het was kloten om te horen, omdat ik weet dat het wel even duurt voor alles weer op orde is. Wat goed is, is dat ik iets heb om aan te werken en een oorzaak waardoor ik me soms zo moe voelde. Dus accepteren en een plan maken voor de komende weken. Het is nog ongeveer 1,5 maand tot het NK Afstanden eind december en ik heb nog mooi de tijd om fitter te worden.

Mijn team rijdt dus Worldcups en vanaf de bank kijk ik hoe ze het doen. Natuurlijk ook hoe de Nederlandse schaatsers het er vanaf brengen. Ondanks dat ik er zelf niet bij ben vind ik schaatsen wel heel mooi om naar te kijken. Afgelopen weekend moest ik zelf aan de bak. Bij de Holland Cup 2 in Alkmaar moest ik me plaatsen op de 100om voor het NK Afstanden. Ik had 1,5 week niet geschaatst en na twee keer trainen ging ik toch voor. Laten we zeggen: het was een 1000m om gauw te vergeten. Geen plaatsing en het is hopen op een reserveplek. De 500m heb ik wel en daar richt ik me volledig op.

Tussen kerst en oud en nieuw wil ik een hele goede 500m rijden.

Agenda

Ook lid worden van de Club van 100?

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de verschillende mogelijkheden.

Anice Das - Club van 100

Twitter