Utrecht City Bokaal & NK Afstanden

Utrecht City Bokaal & NK Afstanden

De 500m in 38.7! De tijd is niet genoeg voor plaatsing voor het WK en ook niet voor de Worldcups. Ik baal dat ik niet goed genoeg ben, maar ik ben trots op hoe ik terug ben gekomen na ziek zijn en weinig kunnen trainen. Being december reed ik nog 39.5 in Thialf en in 4 weken tijd heb ik me flink verbeterd. Het is soms echt wel moeilijk om positief te blijven als ik kijk naar mijn prestaties en al helemaal als ik de andere meiden zie vliegen. Alleen ik wil verder en als ik alleen maar kijk naar de dingen die fout gaan, dan wordt het er niet makkelijker op. Ik kijk naar wat er beter moet en ik blijf dus positief!

In de aanloop naar dit NK heb ik de Utrecht City bokaal gereden. Dat is eigenlijk een sprintvierkamp waarbij twee keer 500-1000m wordt verreden. Ik was benieuwd of ik in zo’n wedstrijdweekend voldoende kon herstellen om 4 afstanden af te maken. Het trainen ging weer wat beter en ik merkte dat ik na de 500m weer redelijk herstelde. Het gat met de andere meiden was ook iets kleiner geworden. Na 4 afstanden eindigde ik op de 5e plek. Het was een goede training om deze wedstrijd gedaan te hebben. En dit soort wedstrijden heb ik nodig om beter te worden. Ook juist voor het NK Sprint straks eind januari.

Er wordt dit seizoen erg hard gereden door de meiden en dat is eigenlijk goed voor het schaatsen. Internationaal komen zij dichterbij de top. Het maakt mij scherper en ook weleens onzeker. Dat durf ik heus wel te zeggen. Ik wil terugkomen op mijn oude niveau en dan nog een stap maken om de andere meiden eraf te schaatsen. Het volgende doel is het NK Sprint op 26&27 januari in Thialf.

Daar wil ik weer betere 500m rijden en ook op de 1000m wil ik weer een stap maken!

Familie, vrienden, sponsors en fans, allemaal heel erg bedankt voor alle steun afgelopen jaar. Het was een heel bijzonder jaar en binnenkort blik ik daarop terug!

Voor nu een fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Agenda

Ook lid worden van de Club van 100?

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de verschillende mogelijkheden.

Anice Das - Club van 100

Twitter