Stavanger

Stavanger

Na 5 weken alleen te hebben getraind in Nederland, wat overigens goed te doen was, ging ik half september naar Stavanger. Hier zou ik 4 weken verblijven. Stavanger staat bekend om veel regen en dat heb ik geweten! Veel in de regen gefietst, maar ook zelfs in de zon! Het was een heel leuk kamp met de Noren en we zaten in een groot huis. Samen koken, tv kijken en wat kletsen. Noors praten is wel een beetje lastig, maar verstaan gaat steeds iets beter. Lezen is ook wel te doen. Het lijkt een beetje op Duits, Engels en zelfs Fries. 

Het schaatsen in Stavanger ging soms heel goed en soms niet zo goed. Ik was erg moe na 1 week weer op het ijs te hebben gestaan en ik had het idee dat ik eigenlijk te moe was. Te moe om te sprinten en om tempo’s te schaatsen. Ik wist ook niet zo goed of dat logisch was gezien het schema. We trainden best hard en natuurlijk word je daar moe van. Dat is ook de bedoeling. Echter, mijn herstel tussen de trainingen was niet optimaal en ik had niet het goede gevoel wat ik anders had. Uiteindelijk kreeg ik last van een buikvirus en heb ik de keuze gemaakt om naar huis te gaan.

Wat trouwens nog wel heel leuk is om te vertellen is dat we naar een verzorgingshuis voor ouderen zijn geweest in Stavanger. Deze ouderen bezoeken regelmatig wedstrijden in de Sørmarka Arena als er Worldcups zijn. Zo ook in maart 2017 toen ik meedeed. Na de wedstrijd heb ik een oudere man in een rolstoel een bos bloemen gegeven, omdat ik ze niet mee zou nemen terug naar Nederland. En die man woont dus in dat verzorgingshuis en die heb ik daar gezien. Hij heeft nog steeds de foto op zijn kamer staan die we toen gemaakt hebben met de bloemen. Dat was heel leuk. Sowieso was het erg leuk om te zien hoe blij de ouderen waren met de komst van de Noorse Allround- en Sprintploeg.

Na drie weken ben ik dus noodgedwongen naar huis gegaan. Het was heel jammer om het kamp te moeten afbreken, maar een verstandige keuze was het wel. Ik ben thuis nog een week ziek geweest en we zijn nu twee weken verder. De eerste wedstrijd in Deventer, de IJsselcup ging ook helemaal niet goed. Ik was zwak en slap en ik had het gevoel dat ik heel veel rust nodig had. Terwijl ik eigenlijk niet eens zoveel heb getraind.

Hopelijk is over twee weken de vorm beter! Ik ga er alles aan doen om er dan te staan.

Agenda

Ook lid worden van de Club van 100?

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de verschillende mogelijkheden.

Anice Das - Club van 100

Twitter