PyeongChang

PyeongChang

Mijn ouders hebben mij vorige week woensdag naar Schiphol gebracht en op donderdagmiddag kwamen we aan in Zuid-Korea. Alles staat hier in het teken van de Olympische Winterspelen. Super mooi om hier te zijn. Bij aankomst op het vliegveld in Seoul werden we door de organisatie goed begeleid. Accreditatie opgehaald en aangekomen in het Olympisch dorp. Iedere flat wordt bewoond door 1 of 2. Grote wintersportlanden hebben soms een hele eigen flat. Wij zitten samen met Groot-Brittannië. Overal waar je komt heb je je accreditatie en pasjes voor nodig. Het is goed georganiseerd en beveiligd. Er zijn echt enorm veel vrijwilligers.

Appartement

Ik deel een appartement met Esmee Visser (5 km) en Irene schouten (Mass Start). Op mijn kamer hing een slinger met allemaal persoonlijke foto’s. Dat was een cadeautje van het NOC*NSF in samenwerking met onze familie en vrienden. Super leuk!!

De dag na aankomst dat we hier kwamen zijn we gaan schaatsen. De weg naar de ijsbaan kan per bus of per fiets. Wij hebben oranje fietsen ter beschikking gekregen. We doen er ongeveer 20 minuten over om naar de ijsbaan te komen. Ik denk niet dat ik altijd op de fiets naar de ijsbaan zal gaan want soms staat er een hele koude wind en vriest het flink. Het is gelukkig droog en de zon schijnt ook.

TeamNL

Het schaatsen ging beter dan ik dacht. Het voelt niet zo lekker, dat komt door de jetlag. Dat merk je aan je coördinatie, maar dat zal iedere dag beter gaan. Het ijs is snel en de sfeer in TeamNL is goed. Ik train samen met mijn teamgenoot Karolina Erbanova. Zij heeft ook meegedaan in Sochi. Voor mijn trainer Dennis van der Gun en voor mij is het de eerste keer dat we bij de Olympische Spelen zijn.

Onze wedstrijden zijn trouwens voor ons in de avond. Daarom staan we ook wat later op (10.00 uur) en trainen we om 12 uur en om 18.00 uur. Het echte tijdsverschil met Nederland is 8 uren, maar wij houden 6 uren aan op deze manier. Dat bevalt voor alsnog goed. In de ochtend (als het in NL nacht is) heb ik het meeste last van de jetlag. Meteen na het ontbijt heb ik het gevoel dat ik zo weer in slaap kan vallen. Het is dus de bedoeling dat ik daar NIET aan toegeef, haha!

Woensdag zijn we hier bijna een week en dan rijd ik een 500m om in het wedstrijdritme te komen/te blijven. Fijne dag allemaal!

Tot de volgende keer! Voor meer foto’s/filmpjes kan je kijken op mijn social media kanalen.

Groetjes Anice

Anice Das - PyeongChang 3Anice Das - PyeongChang 2

Agenda

Ook lid worden van de Club van 100?

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de verschillende mogelijkheden.

Anice Das - Club van 100

Twitter