Naar Noorwegen

Naar Noorwegen

Na mijn reis naar India was ik weer toe aan trainen. Iets langer rust genomen dan normaal en het nieuwe seizoen was alweer net begonnen. Dit jaar niet meer bij een Nederlandse ploeg. Ons team onder leiding van Dennis van der Gun, waar ik jarenlang met ontzettend veel plezier heb getraind, is opgehouden te bestaan. Dat is heel jammer, maar het is niet anders. Tijd voor wat nieuws.

Vanaf mei/juni train ik mee met de Noorse Sprintploeg van Jeremy Wotherspoon. Dit team bestaat uit 3 dames en 4 heren: Hege Bøkko, Martine Ripsrud, Anne Gulbrandsen, Håvard Lorentzen, Henrik Fagerli Rukke, Bjørn Magnussen en Jørgen Sæves.

Met hen heb ik deze zomer de trainingskampen gedaan en tussendoor trainde ik zelf in Nederland. Ik hoefde dus niet te verhuizen. Wanneer de Noren niet op kamp zijn, is iedereen thuis en wordt er niet samen getraind als je niet toevallig in dezelfde stad woont zoals hier in Heerenveen. Dat was wel prettig want het kost natuurlijk veel geld, maar ik kon nu ook in mijn eigen huis blijven en dichtbij mijn familie en vrienden.

Ieder kamp duurde twee weken. Zo heb ik het eerste kamp gehad in juni waarbij we in Heerenveen op het zomerijs van Thialf hebben geschaatst. Daarna in juli hadden we een trainingskamp in Inzell en in augustus in Hamar. Ook dit waren schaatskampen. Het was heel leuk om weer in Hamar te zijn. Vroeger in de zomervakanties gingen we met ons gezin vaak naar Noorwegen en altijd bleven we een paar dagen in Hamar. Dan mochten we schaatsen op het ijs daar en waren de Nederlandse schaatsers daar op trainingskamp. Dat gaat heel ver terug in de tijd. Carla Zijlstra, Barbara de Loor en toen ook Rintje Ritsma met zijn Sanex-team. Heel lang geleden dus. Deze herinneringen kwamen allemaal weer boven en dat was heel erg leuk.

Het schaatsen zelf ging wel lekker. Ik heb heel anders getraind dan andere jaren en ik merkte dat ik wel sterker werd. Ik kon best wel diep zitten deze zomer, alleen ik voelde nog niet dat ik heel explosief was. Dat is natuurlijk wel nodig. Het heeft even tijd nodig om aan te passen aan een nieuw programma. En die tijd moet ik mezelf ook gunnen. Als de winter straks begint komt het vast wel goed!

Over een paar weken gaan we op trainingskamp naar Stavanger en daar ben ik dan ongeveer 4 weken. De eerste wedstrijden van het seizoen zal ik ook daar rijden. Spannend! Ik heb er heel veel zin in!

Agenda

Ook lid worden van de Club van 100?

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de verschillende mogelijkheden.

Anice Das - Club van 100

Twitter